Vuoreksen paras hinta-laatusuhde: vh alk. 3023 € / m2
Hyödylliset yhteistilat
Joustavat maksuehdot
Yhteiskäyttöinen hybridiauto
Ota yhteyttä

Uuden asunnon osto – 8 vaihetta

Uuden asunnon ostoon liittyy useampi vaihe, joihin kannattaa perehtyä asunnon varauksen yhteydessä.

As Oy Kosmoksen rakentaminen aloitettiin syyskuussa 2019. Koostimme ostoa harkitsevalle seuraavan tietopaketin asunnon oston vaiheista.

1
Ennakkomarkkinointi päättynyt 08/2019
2
Rakentaminen ja kaupanteko alkanut 09/2019
3
Muuttovalmis 12/2020

Uuden asunnon ostaminen on turvallista

Asuntojen suunnittelua ja rakentamista ohjaavat Suomessa lait ja määräykset. Kauppaan liittyvää kokonaisuutta säätelee asuntokauppalaki.
Asuntokauppalain mukaisesti asunnon ostajaa suojaa rakennusvaiheessa ns. RS-järjestelmä. Lyhenne RS tulee sanoista rahalaitosten neuvottelukunnan suosittelema. 

Kohteen rakentaja Jatke asettaa asunnon ostajien turvaksi asuntokauppalain mukaisen rakennusajan vakuuden sekä takuuajan vakuuden, joka vapautetaan vasta kun mahdolliset vuositarkastuksessa havaitut virheet on korjattu. Tämän lisäksi ostajien suojana on perustajaurakoitsijan kymmenen vuoden virhevastuu. Asukkaan turvana ovat myös turva-asiakirjat, joita ovat mm. asunto-osakeyhtiön taloussuunnitelma ja yhtiöjärjestys sekä rakennustapaselostus.

Turva-asiakirjoja säilytetaan kohteen RS-pankkina toimivassa Nordeassa. Saat turva-asiakirjat tutustuttavaksi ennen kaupantekoa ja ne ovat myös kauppakirjan liitteenä.

Katso lisätietoja Rakennusteollisuuden Uuden asunnon ostajan oppaasta

1. Asunnon varaaminen

Kun olet löytänyt sinua kiinnostavan asunnon, voit varata sen suoraan varausjärjestelmästämme. Varauksen jälkeen olemme sinuun välittömästi yhteydessä. Varauksen jälkeen saat ohjeet ennakkovarausmaksun maksamiseen. Varausmaksu ei vielä sido sinua asunnon ostoon ja jos haluat peruuttaa varauksen, saat varausmaksun kokonaan takaisin.

Mikäli sinua kiinnostava asunto on jo varattu, voit liittyä varausjonoon. Huomioithan, että asuntoa tarjotaan kaikille jonossa oleville ja asunto myydään ensimmäiselle ostajalle. 

2. Kaupan tekeminen ja kauppahinnan suorittaminen

Kaupanteko aloitetaan syyskuussa 2019.

Kun hyödynnät Nordean lainatarjouksen ostaessasi asunnon Kosmoksesta, maksat kaupanteon yhteydessä alimmillaan vain 5 % käsirahan. Loput kauppahinnasta maksetaan Nordean myöntämällä lainalla, jonka kulut ja korot maksaa rakennuttaja.

3. Sisustustyylin valitseminen

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa asuntosi tuleviin pintamateriaaleihin. Asuntoon on valittavissa kolme tyylillisesti erilaista sisustusammattilaisen suunnittelemaa sisustuspakettia, joihin voit tutustua ennakkoon. 

4. Ostajien kokous

Kun neljäsosa asunnoista on myyty, kutsumme sinut rakennusvaiheen kokoukseen. Kokouksessa ostajilla on mahdollisuus valita rakennustyömaan tarkkailija ja tilintarkastaja, joiden kustannuksesta ostajat vastaavat.

5. Tutustuminen tonttiin

Tervetuloa tutustumaan kohteen tonttiesittelyyn ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Esittelijöinä toimivat Huoneistokeskuksen ja Kiinteistömaailman kiinteistönvälittäjät. Tarkista ajat ja ilmoittaudu heti mukaan Tonttiesittelyt-sivulla.

6. Asunnon tarkastus ja muutto

Kohteen valmistuttua pääset tekemään muuttotarkastuksen asuntoon. Saat muuttotarkastuksen yhteydessä lomakkeen, johon voit merkitä mahdolliset puutteet ja virheet. Myöhemmin huomatut virheet voidaan usein ilmoittaa myös vuositarkastuksen yhteydessä.

Pääset muuttamaan asuntoon, kun olet suorittanut muuttotarkastuksen sekä tarvittavat maksuerät. Kosmoksen on arvioitu olevan muuttovalmis 9-11/2020. 

7. Valmiin kohteen kokous

Hallinnonluovutusyhtiökokous järjestetään noin 3 kuukautta kohteen valmistumisen jälkeen. Kokouksessa esitetään yhtiön välitilinpäätös sekä valitaan yhtiölle hallitus. 

8. Vuositarkastus

Asunnon vuositarkastus järjestetään 15 kuukauden kuluttua siitä, kun rakennuksen käyttöönotto on hyväksytty. Vuositarkastukseen kootaan asukkaiden ilmoittamat puutteet ja virheet. Rakentajan asettama takuuajan vakuus vapautetaan vasta kun mahdolliset virheet on korjattu sovitusti.

Katso miksi kannattaa muuttaa Vuorekseen

Lataa
kattava infopaketti

  1. Tutustu asuntojen pohjakuviin
  2. Tutustu tarkemmin sisustuksen yksityiskohtiin
  3. Katso tarkka rakennustapaseloste ja sisustusvalintaopas
Jatka
Sähköposti ei ole kelvollinen
Kenttä on pakollinen

Ota yhteyttä

Pekka Salo
044 2434 240
pekka.salo@kiinteistomaailma.fi

Teija Koskinen
040 067 0758
teija.koskinen@huoneistokeskus.fi